Nieuws

01 april 2010

En plots heb je een tuin

Voor velen van jullie is de Zoo “uwen” hof. Hier komt u tot rust en geniet u van een tuin in de drukke stad. De  Zoo is voor u meer dan alleen dieren kijken. Het is meeleven met dieren en mensen. De Zoo is een sociale plek, een ontmoetingsplaats waar u met familie of vrienden komt herbronnen. En met uw abonnement kan u zich er 365 dagen verwonderen.

Planckendael is al meer een “park” dan een tuin. Maar ook hier komen velen van jullie om de stad even te ontvluchten en één te zijn met de natuur. Hier vind je amusement en avontuur van de bovenste plank. Niet alleen de dieren boeien, ook de avonturenpaden, de speeltuigen en de kinderboerderij verleiden. Verleng je abonnement en geniet niet één keer, maar 365 dagen lang.     

 www.tuinvanhetleven.be

Bootje varen

Avonturiers met zeemansbenen? Kom naar Planckendael met de boot en het avontuur begint al spelevarend. Heel de paasvakantie kan je alle dagen tijdens de heenvaart je snoet laten grimeren als giraf. Ontdek ook de djembés en de speurverrekijkers. De boot vertrekt aan de Colomabrug achter het station van Mechelen. Meer info: www.likambote.be

Mini-Mara´s

De mara´s hebben kleintjes en ze brengen jong leven op de pampa in Planckendael. 2 jongen huppelen met lange pootjes van holletje naar holletje. Het is een kunst om ze bezig te zien.

Baby gibbonnetje

Het zachte bolletje pels aan de buik van mama witwanggibbon slingert lustig mee door de takken van de bomen. Het jonge diertje klemt zich stevig vast. Een plasje zal uitmaken of het hier om een jongetje of een meisje gaat. Meer info hier.

Nestkastjes

Niet alleen de paasklokken brengen hun eieren, ook de vogels zijn al ijverig aan het nestelen. Kan je tuin nog een nestkastje gebruiken? Rep je dan naar Planckendael voor een luxe vogelvilla of een zelfmaakpakket voor de handige Harry's en Harrietjes. 

« Terug